Jeanne Corver
 Artpainter

WIE IK BEN

Jeanne Corver (1950) groeide op in een gezin met grote belangstelling voor kunst. Overgrootvader  was docent Beeldhouwen aan de Kunstnijverheidsschool (voorloper van de Kunstacademie). Haar grootvader was kunstverzamelaar en lid van de kunstenaarsvereniging Teisterbant te Haarlem. Moeder werkte enige tijd in een kunsthandel. Tekenen en schilderen werd gestimuleerd, zij het alleen als hobby, aangezien daar geen toekomstperspectief in werd gezien. Jeanne begon op 15-jarige leeftijd met olieverf op doek te werken. Zij kreeg uit familiekring veel feedback en positieve kritiek.

Zij volgde een opleiding aan de Pedagogische Academie en werd onderwijzeres te Bloemendaal.  Na de geboorte van haar eerste dochter begon ze als autodidact fanatiek te schilderen. Er kwamen exposities in verschillende verpleeghuizen. Er werden schilderijen verkocht maar er werden daar helaas ook veel schilderijen gestolen. Ook deed zij mee aan een expositie “Achter de Zuilen” van kunstenaars uit de omgeving, in het gemeentehuis van Bloemendaal. Zij maakte veel werk in opdracht, vooral kinderportretten Daarnaast werkte zij ook nog in het onderwijs als invalleerkracht op verschillende scholen.

Toen haar echtgenoot in 1998 een eigen bedrijf startte besloot zij al snel de boekhouding hiervan ter hand te nemen. Nu, bijna twintig jaar later en de 65 jaar ruim gepasseerd, is Jeanne in 2016 weer gepassioneerd begonnen om werk te maken, eerst in Spanje en daarna ook in Nederland, hoofdzakelijk met olieverf maar ook met pastel.

"Ik heb mij de techniek uitsluitend door zelfstudie eigen gemaakt en ben nog steeds overtuigd 100% autodidact. Op de middelbare school had ik het geluk een hele goede tekenleraar te treffen die mij de basisprincipes van het tekenen heeft bijgebracht, zoals perspectief in landschappen en in stilleven. Ook het kijken en schetsen naar voorbeelden heeft mij erg ver op weg geholpen. Ik heb veel gelezen over kunst en veel musea bezocht. Daar kan ik intens van genieten".